Zoals de meeste huisdiereigenaren kun je je hond van het ene op het andere moment kwijtraken. Loopt je huisdier de hele tijd weg, is hij hyperactief of heeft hij een sterk jachtinstinct? Ongeacht de situatie, dit zijn de tien redenen om een GPS-tracker voor je hond aan te schaffen voor jouw gemoedsrust en zijn veiligheid.

Verpakking van Tractive GPS-tracker voor honden

Weet altijd waar je hond is

Volg elke stap in realtime met een onbeperkt bereik. Ontvang meldingen als je viervoeter te ver afdwaalt. Houd je maatje in vorm met Activiteitenmonitoring. En laat anderen, zoals je hondenuitlater of -oppas, ook een oogje in het zeil houden.

Shop trackers voor honden

Wat is een GPS-tracker voor honden?

Een GPS-tracker voor honden is een klein apparaat dat aan de halsband of het hondentuigje van je viervoeter kan worden bevestigd en gebruikmaakt van GPS (Global Positioning System) en andere technologieën, zodat je kunt zien waar je huisdier zich bevindt.

Sommige GPS-trackers hebben ook extra functies. Tractive GPS heeft bijvoorbeeld Activiteitenmonitoring. Met deze functie kun je zien of je maatje wel voldoende beweging en rust krijgt.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe Tractive GPS werkt 👇

10 redenen om een GPS-tracker voor je hond te kopen

 1. Je hond is een ontsnappingsartiest.
 2. Je kunt je hond niet lokaliseren met een microchip.
 3. Je kunt je hond altijd en overal volgen.
 4. Je hond wordt snel angstig.
 5. Je wilt je hond in vorm houden.
 6. Je wilt je hond kunnen vinden in het donker.
 7. Je wilt weten wanneer je hond uit huis ontsnapt.
 8. Je wilt je hond los laten lopen.
 9. Je wilt ervoor zorgen dat je hond veilig is.
 10. Een GPS-tracker kan het leven van je hond redden.

Je hond is een ontsnappingsartiest.

Er zijn verschillende redenen waarom honden weglopen. Als je dus een ontsnappingsartiest aan je handen hebt, dan ben je niet de enige. Volgens een onderzoek van de ASPCA is 15% van de ondervraagde huisdiereigenaren in de afgelopen vijf jaar hun hond of kat kwijtgeraakt1. In sommige onderzoeken wordt zelfs geschat dat 1 op de 3 honden ooit in hun leven vermist raken. Dit is dus de voornaamste reden om je hond uit te rusten met een GPS-tracker. Hiermee kun je je maatje altijd en overal vinden.

Ja, ik wil mijn hond volgen!

Je kunt je hond niet lokaliseren met een microchip.

Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen is of microchips voor honden zijn uitgerust met GPS, zodat we ons huisdier kunnen volgen? Het antwoord is nee. Een microchip wordt alleen gebruikt om vermiste en gevonden honden te identificeren. Met een GPS-tracker voor honden daarentegen kun je je trouwe viervoeter in realtime volgen en snel vinden.

Lees meer over de verschillen tussen microchips en GPS-trackers voor honden.

Het voordeel van een GPS-tracker is dat je je hond gelijk kunt zoeken en vinden als hij wegloopt of vermist wordt. Je bent dan niet afhankelijk van iemand anders die je hond naar het asiel of een dierenarts brengt. Met een GPS-tracker voor honden hoef je alleen de app te openen om je maatje te lokaliseren.

bruine hond die buiten in het gras rent met een tennisbal in de bek

Je kunt je hond altijd en overal volgen.

GPS wordt wereldwijd gebruikt. Dit betekent dat je met een moderne GPS-tracker je hond kunt volgen, waar hij zich ook bevindt. In tegenstelling tot Bluetooth-trackers werken GPS-trackers voor honden, zoals Tractive GPS, over elk bereik zonder afstandsbeperking. Bovendien kun je met de Vind-modus van Tractive GPS de exacte locatie van je hond achterhalen, zelfs als hij zich ergens in je huis heeft verstopt of op een plek waar het GPS-signaal zwak is.

Je hond wordt snel angstig.

Een bange hond zal eerder weglopen. Daarom slaan veel honden op de vlucht tijdens oud en nieuw2. Ze zijn vaak bang voor vuurwerk en andere harde geluiden die een paniekreactie kunnen veroorzaken. Als je dus merkt dat je hond snel bang wordt, dan kan een GPS-tracker een goed idee zijn. Hiermee kun je misschien niet voorspellen wanneer hij wegloopt, maar met een GPS-tracker kun je wel gelijk zien waar je huisdier heen gaat.

Je wilt je hond in vorm houden.

Wist je dat je met sommige GPS-trackers ook de activiteiten van je hond kunt volgen? Dit betekent dat je het volgende kunt doen:

 • Stel activiteitsdoelen en zorg ervoor dat je hond genoeg beweging krijgt.
 • Houd bij hoeveel rust je hond krijgt.
 • Verdien badges, breek persoonlijke records en blijf samen fit.
 • Deel je prestaties en vergelijk de activiteiten van je hond met die van andere.
 • Houd alle activiteiten van je hond bij op één plek.
 • Help je hond zijn ideale gewicht te behouden.
Bruine hond die loopt met de Tractive GPS-app op de voorgrond

Je wilt je hond kunnen vinden in het donker.

Is je hond weleens ’s nachts of vlak voor zonsondergang weggelopen? Met een GPS-tracker voor honden kun je hem zelfs in het pikkedonker vinden. Tractive GPS-trackers voor honden zijn voorzien van de functie Licht en geluid die je met één tikje kunt inschakelen. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een zwarte hond hebt.

Je wilt weten wanneer je hond uit huis ontsnapt.

Hoewel hekken handig zijn, kunnen honden toch proberen te ontsnappen door eroverheen te springen of een gat onder de omheining te graven. En elektrische hekken zijn niet bepaald ethisch verantwoord. Je hond kan een vervelende schok krijgen en dit kan meer angst en onrust veroorzaken bij je huisdier.

Een eenvoudige oplossing zou zijn om gebruik te maken van de Tractive GPS-tracker en veilige zones (zoals je tuin) af te bakenen met Virtuele omheining. Je ontvangt een melding zodra je hond deze zone verlaat of weer betreedt.

Afbeelding van de functie Virtuele omheining van Tractive GPS DOG-tracker
De functie Virtuele omheining in de Tractive GPS-app

Je wilt je hond los laten lopen.

Voor hondenbaasjes is het goed om te weten waar je de hond mag laten loslopen en waar niet. In Nederland hoef je op sommige plekken je hond niet aan te lijnen. Zo krijgen honden toch meer bewegingsvrijheid, wat erg fijn is.

Uiteraard staat veiligheid voorop. Zorg er dus voor dat je hond geen gevaar vormt voor anderen voordat je hem los laat lopen. Houd je aan de aanlijnplicht en rust je hond uit met een GPS-tracker voor extra gemoedsrust.

Je wilt ervoor zorgen dat je hond veilig is.

Veel mensen zijn het erover eens dat gemoedsrust voor huisdiereigenaren het ware voordeel is van een GPS-tracker voor honden (naast GPS-tracking). Als je je dus vaak zorgen maakt over je trouwe viervoeter, dan kan een Tractive GPS-tracker de ideale uitkomst zijn. Onze GPS-tracker geeft hondenbaasjes volledige gemoedsrust en is ook nog eens betaalbaar.

Koop Tractive GPS

een man en een niet-aangelijnde hond die buiten naast elkaar lopen, met tractive gps

Een GPS-tracker kan het leven van je hond redden.

Hierboven hebben we een heleboel redenen voor je op een rijtje gezet waarom je een GPS-tracker voor je hond moet aanschaffen. Maar er is nog één belangrijke reden die we aan deze lijst moeten toevoegen. Een GPS-apparaat kan het leven van je hond redden. Lees hieronder wat Tractive GPS voor onze klanten heeft betekend:

Door de tracker voelen we ons een stuk relaxter wanneer we de hondjes los laten. De tracker geeft de juiste locatie door. Ook is het fijn dat we kunnen bijhouden hoeveel de honden bewegen. Zeker het geld waard! – Kelly

Ik ben heel tevreden met de Tractive voor mijn hond. Ook als ik haar niet zie in het bos, weet ik waar ze is en of ze mijn kant op komt. Onlangs is er een nieuwe adoptiehond bijgekomen en een tweede Tractive wordt vandaag bezorgd 👍🏽 – Rudi

Tractive heeft al een keer onze hond teruggevonden, maar het is vooral de gemoedsrust die hem onmisbaar maakt, verder duidelijke app erbij, geen storingen. Kortom super tevreden! – Marianne

De Tractive werkt perfect en heeft gisteren zijn geld al dubbel en dwars opgebracht. Onze herder Zelda ging er vandoor, achter een haas aan. De haas vond een schuilplaats in een boeren schuur, Zelda bleef volhardend op zoek. Met de Tractive kon ik, met toestemming van de boer, onze Zelda in de schuur opsporen en meenemen. Echt fantastisch!!!! En…..het werkt echt simpel en goed!!! – Guido

Een zeer betrouwbare GPS-tracker. Hij heeft me nog nooit in de steek gelaten en ik zou niet meer zonder kunnen. De Tractive heeft mij al in vele gevallen gered en ik raad hem iedereen aan! Ik heb nu een tweede besteld in verband met de komst van onze derde hond, een buitenlandse hond. Aangezien zij nog veel moet leren en wennen aan haar nieuwe omgeving krijgt ook zij voor alle zekerheid de Tractive aan haar halsband. – Lisette

Ontdek Tractive GPS DOG

Dat zijn de tien redenen om een GPS-tracker voor je hond aan te schaffen. Ben je al overtuigd?


Vind je het artikel leuk? Deel het met je vrienden of meld je aan voor de nieuwsbrief van Tractive en blijf op de hoogte van speciale aanbiedingen en nuttige tips voor huisdiereigenaren.