Vi tar den viktigaste anledningen först. Med en GPS-tracker behöver du inte oroa dig för att tappa bort hunden. Dessutom är enheten riktigt användbar om du är trött på att springa efter en hyperaktiv hund, en valp som springer bort vid varje tillfälle som ges eller en hund med stark jaktinstinkt. Om du tänker ”fast, min hund är tränad” vill vi påminna om att även riktigt lydiga hundar kan springa bort om de blir rädda. Med andra ord: du kanske aldrig behöver använda enheten, men den kan vara en räddare i nöden. Läs vidare för tio anledningar att skaffa en hund-GPS för att öka din sinnesro och hundens säkerhet.

Förpackning för Tractive GPS-tracker för hundar

Tappa aldrig bort hunden

Följ varje steg i realtid med obegränsad räckvidd. Få notiser om hunden springer bort. Håll vovven i form med aktivitetsspårning. Låt andra (som hundvakten) spåra med dig.

Köp hund-GPS

Vad är en hund-GPS?

En hund-GPS är en liten enhet som fästs på hundens halsband eller sele och som låter dig se hundens plats, och varje steg, med hjälp av GPS (Global Positioning System) och annan teknik.

Utöver att visa din hunds plats i realtid (var som helst i världen) kan vissa enheter, som Tractive GPS, erbjuda aktivitetsspårning. Det innebär att du kan se hur mycket din fyrbenta vän rör på sig, se till att vovven vilar tillräckligt och identifiera ovanliga mönster.

Titta på videon nedan för att se hur Tractive GPS fungerar 👇

https://www.youtube.com/watch?v=OQvvKdJ32Ik

Din hund är en utbrytarkung.

Varför springer hunden bort hela tiden? Det kan bero på en av många möjliga anledningar, men en sak är säker: om du har en utbrytarkung till hund är du långt ifrån ensam. Enligt en ASPCA-undersökning har 15% av hussar och mattar tappat bort hunden eller katten under de senaste fem åren1. Vissa uppskattar att en av tre hundar kommer att springa bort någon gång under livet. För många hussar och mattar är det den viktigaste anledningen att skaffa en GPS tracker – att förhindra att deras fyrbenta vän springer bort.

Jag vill spåra min hund!

Ett microchip hjälper dig inte att hitta hunden.

Det här är en av de vanligaste frågorna vi får: har microchips för hundar GPS så att man kan spåra sin fyrbenta vän? Svaret är nej. Ett microchip används endast till att identifiera upphittade hundar. En hund-GPS låter dig å andra sidan spåra din hund i realtid och snabbt hämta vovven i nödfall.

Läs mer om skillnaderna mellan microchip och GPS-trackers.

Om din hund springer bort kan du använda din hund-GPS för att tryggt hämta hem vovven utan krångel. Du behöver alltså inte förlita dig på microchip, affischer om din bortsprungna hund eller vänliga grannar för att återförenas med din fyrbenta vän. Med en hund-GPS kan du enkelt spåra din vovve på mobilskärmen.

brun hund som springer utomhus på gräs med en tennisboll i munnen

Hitta hunden på hemmaplan eller andra sidan världen.

GPS är en global teknik som låter moderna GPS-trackers följa din hunds varje steg. Till skillnad från Bluetooth-trackers (till exempel AirTags) har GPS-trackers för hund obegränsad räckvidd. Det spelar ingen roll om ni är på hemmaplan eller i två olika länder: du kan när som helst hålla ett öga på hunden. Och på tal om hemmaplan … Tractive GPS har en funktion som kallas för Hitta-läge och som hjälper dig att hitta hunden i närheten. Det passar perfekt när ni är hemma eller på en plats med svag GPS-signal.

Din hund är lättskrämd.

Det är mer sannolikt att en rädd hund springer bort. Det är därför så många hundar springer bort på nyår och andra tillfällen med fyrverkerier2. Hundar är ofta rädda för fyrverkerier och andra oljud, men det finns även andra saker som kan skrämma dem. Så om du märker att din hund är lättskrämd är en GPS-tracker en bra säkerhetsåtgärd. Du kanske inte kan förutspå när hunden springer bort, men med en hund-GPS kan du direkt se vart vovven är på väg.

Du vill hålla hunden i form.

Visste du att vissa GPS-trackers för hundar även har aktivitetsspårning? Det innebär att du kan:

  • Ange aktivitetsmål och se till att hunden rör på sig tillräckligt mycket.
  • Se hur mycket hunden vilar under dagen.
  • Tjäna utmärkelser, slå personliga rekord och hålla formen tillsammans.
  • Dela framsteg och jämföra aktivitet med andra husdjur … och tävla med dina vänner!
  • Hålla ett öga på all hundens aktivitet på en enda plats.
  • Inspireras av andra för att hålla hundens vikt på rätt nivå.
brun hund som går med Tractive-GPS appen i förgrunden

Du vill kunna hitta hunden på kvällen.

Har din hund någonsin slitit sig under kvällspromenaden eller gått hemifrån innan solen går upp? Med en hund-GPS kan du hitta hunden även under mörka vinternätter. Tractive GPS-trackers för hundar har funktioner med ljud och ljus som du kan slå på med ett enkelt tryck i appen. Som en av våra användare säger: ”det är särskilt användbart om man har en svart hund!”

Du vill få en notis om hunden går hemifrån.

Fysiska hundstängsel är effektiva, men de kan inte hindra en äventyrslysten hund som vill bege sig ut. Och osynliga elstängsel är inte etiska eftersom de ger hunden en skrämmande och smärtsam stöt. I själva verket är osynliga elstängsel inte tillåtna i Sverige, och det finns stränga regler för synliga elstängsel.

Vad bör du då göra? Det är enkelt.

Skapa ett virtuellt stängsel i trädgården, eller valfri annan plats som du bedömer som säker. Din Tractive GPS-tracker ger dig en notis så snart hunden lämnar området och så snart de återvänder.

Du vill låta hunden gå lös och njuta av naturen.

Vi bör påpeka att vissa länder har lagar om koppeltvång som innebär att hundar aldrig får gå lösa. I Sverige finns det inget koppeltvång i lagen, men i praktiken får endast mycket väldresserade hundar gå lösa. Här kan du läsa om Samojedhunden Sally i Skottland som ofta går lös och får gott om välgörande träning. Dessutom får en lös hund chansen att njuta av hundlivet till fullo, även om det sker i en hundhage eller annan lämplig plats.

Självklart är säkerheten (för dig, din hund och allmänheten) viktigast. Alltså ska du alltid se till att din hund inte utgör något hot innan du släpper på kopplet. Följ lokala regler om koppel och ge din hund en GPS-tracker för att öka säkerheten och din sinnesro.

Du vill se till att hunden är trygg och säker.

För vissa är syftet med en GPS-tracker för hund (förutom GPS-spårning såklart) att få sinnesro. Om du ofta oroar dig för din älskade fyrbenta vän och var hunden är (samt om hen befinner sig i fara) kan en hund-GPS bli din nya bästis.

Och även om sinnesro är ovärderligt behöver det inte kosta skjortan. Du kan hålla hunden säker med ett Tractive GPS-abonnemang med en kostnad som motsvarar en fika per månad.

Skaffa Tractive GPS

hund och man som går utomhus sida vid sida, utan koppel med Tractive GPS

Du vill ge hunden en räddare i nöden.

Ovan kan du läsa många anledningar till att skaffa en GPS-tracker till din hund. Men det finns ännu en stor anledning att lägga till i listan. En hund-GPS kan rädda hundens liv. Det var vad som hände dessa Tractive GPS-användarna:

Har haft Tractive GPS i ett par månader för två av mina hundar som ibland tycker om att bege sig ut. Enheten har redan räddat en av hundarnas liv en gång. Hon fastnade i ett hål och kunde inte komma loss. Enheten ledde mig rakt till henne. Annars hade jag aldrig hittat henne. – Heather

Jag har nu använt Tractive i nästan två år. Jag använder min tracker flera gånger om dagen. Enheten har bokstavligen räddat min hunds liv flera gånger, när hon fastnat långt från stigar eller vägar. Tractive Dog är en fantastisk produkt … jag ger den självklart fem stjärnor! – Andrew

Den har faktiskt räddat livet på vår border collie två gånger, när han begav sig ut på ett äventyr på grannarnas bondgård. Vår hund Molson tycker också om gruppvandringar med en hundrastare som vandrar. Med Tractive får vi sinnesro om han blir rädd och springer bort. – Chantal

Vi bor bredvid ett skogsreservat och promenerar med båda hundarna utan koppel. En av dem, Marley, beger sig ofta ut och springer bort. Vår Tractive GPS-tracker på hennes halsband har praktiskt taget räddat livet på henne. Mycket exakt, bra täckning även i skogen. Jag kan inte tacka Tractive nog för den pålitliga produkten. – Toothurty11

Den här enheten räddade vår hund och vårt hund-barnbarn. Vi har en äldre hund som gick hemifrån. Någon var snäll nog att plocka upp henne och hämta hem henne. Inom ett par minuter kunde vi knacka på deras dörr och hitta vår kära hund. Vi tappade bort vårt hund-barnbarn i en storm. Hon sprang mot höga kullar. Enheten ledde oss till fältet där hon sprungit bort och hon var väldigt glad att vi hittade henne. Bästa investeringen för mina husdjur NÅGONSIN. – Lori

Upptäck Tractive GPS DOG

Nu har vi berättat om tio anledningar att skaffa en hund-GPS! För mer tips om att spåra hundar från en matte och erfaren hund-GPS-användare rekommenderar vi videon nedan.


Gillade du inlägget? Dela artikeln med en vän eller prenumerera på Tractives nyhetsbrev för att få specialerbjudanden, nyheter, tips och tricks.